Dovleac copt cu scortisoara

Standard

Ca sa fii cu adevarat fericit(a), cel putin din punctul meu de vedere, trebuie sa urmaresti cateva reguli simple (ordinea obligatorie!):

1. Trebuie sa-ti placa sa mananci cat mai variat, sa experimentezi cu adevarat orice experienta culinara si sa nu fii genul „eu nu mananc de-aia si de-aia si de-aia pentru ca nu-mi place”;

2. Trebuie sa-ti faci rost de un boyfriend cat mai eligibil = capabil sa stie ce iti place (foodie-like matter) si sa te surprinda cu astfel de cumparaturi (asta chiar e tricky, dar no problem, se invata, takes years of experience :)). Ca exemplu, daca iti plac eclerele, sa-ti daruiasca unul si numai unul intrucat asa arata ca stie ce dulciuri iti plac dar totusi a ascultat si retinut nenumaratele discutii pe tema ingrasatului;

3. Trebuie ca prietenul sa aiba cate-o treaba mica in week-end, de preferinta sambata dimineata si sa se intoarca acasa la ceasul ideal cand pe tine te apuca cheful de gatit (pentru mine, este 12.00-13.00, cand deja m-am trezit din lenea de vichend, am facut curatenie si sunt ready de experimente culinare);

4. In drumul lui, daca da peste dovleac de-ala para de care povesteam in post-ul anterior, sa-si aminteasca cat de mult iti place tocmai acel soi de dovleac (asta chiar e greu, dar devine floare la ureche daca ii place si lui dovleacul pentru ca asa cumpara pentru sine ca un egoist ce e) si evident, sa-l cumpere;

5. Sa se prezinte acasa cu dovleac, cel putin unu’ la numar (aici intervine putin exemplul cu eclerul, dar va cumpara minim unul pentru ca o bucata va fi gatita clar in aceeasi zi si cum va iesi super yummy, experimentul va trebui repetat, si, in concluzie, trebuie asigurata disponibilitatea materiei prime. In orice caz, demonstreaza cat de mult va iubeste dand 5 lei pe doi dovleci marisori – un efort minim..zic!);

6. Tu sa il astepti cuminte, eventual in sortulet de-ala de bucatarie (si nu doar ala! Remind: trebuie sa gatesti, nu sa faci copii!) si sa act surprised cand baga capu’ pe usa si zice „iote ce-am cumparat”;

Urmatoarele reguli tin foarte mult de chef, deci predispozitia catre diverse treburi casnice devine o conditie obligatorie. Asadar, trebuie:

7. sa bagi repede un dovleac in chiuveta si sa-l mozolesti bine cu apa, sa-l speli de toate bucatelele de pamant (aici deopotriva ii arati lui cat de excited esti de achizitia facuta);

8. sa tai dovleacul felii grosute cam de 2 degete;

9. sa pornesti cuptorul pentru preincalzire, la foc mediu;

10. sa asezi feliile proaspat transate intr-o tava mare, tapetata cu hartie de copt (pentru cine nu stie ce inseamna a tapeta – cu directie pentru anti_alent_in_bucatarie  – iei nenica o bucata de hartie de copt, la dimensiune cat tava – deci trebuie taiata cu masura – si o asezi in tava avand grija sa acoperi toata suprafata, e important acest detaliu in special cand faci praji si ai tava cu pereti inalti, dar aici nu e cazul);

10. sa presari niste scortisoara peste feliile de dovleac asezate frumos ca soldateii de teracota in tava, eventual si niste zahar brun, daca este cazul (la soiul asta de dovleac nu are ce cauta zaharul);

10,5. Optional: sa tragi cateva poze in proces;

11. sa bagi tava in cuptor la foc mediu spre mic si s-o lasi cam cel putin o ora (pe incercate);

12. sa opresti cuptorul cand dovleacul e copt (aka: cand bagi furculita in el si simti un piure – asta a sunat un pic weard, dar asa e… ce sa zic, marii bucatari simt piure-ul la mana :))

13. sa scoti feliile pe o farfurie (portia ta…da, ai citit bine, din pacate nu-l poti manca tu tot, are si el portia lui ca altfel, musca) si sa fugi cu ea la calculator ca sa savurezi totul in timp ce te uiti la serialul preferat;

14. sa ii faci lui pofta de dovleac proaspat scos din cuptor si sa te certe ca nu i-ai adus (desi il intrebasei daca vrea si el, dar ti-a raspuns „mai tarziu” cand defapt, asta inseamna „cum indraznesti sa ma intrebi? evident ca vreau si tu trebuia sa stii asta!”) dupa care sa ridice dubios din spranceana zicand „da’ pentru mine mai e?”;

15. sa te ridici furioasa de pe scaun (ca doar abia te asezasei, erai confortabila, ai dat si drumul la serial, deci incepeau cele 20 de minute de heaven on earth) si sa te duci la bucatarie sa repeti pasul 13 pentru el.

16. sa ii aduci si lui farfuria cu dovleac ca sa va puteti porci amandoi romanticos, fiecare pe scaunul lui, la calculatorul lui, cu treburile lui;

17. dupa ce ai terminat (si el a terminat de mancat, clar) sa il pupi la fel de romanticos in timp ce esti manjita bine pe la gura de dovleac (ca doar si el e), si tot asa sa va manjiti amandoi cateva secunde pana aplici pasul 18;

18. te ridici de la calculator si duci ambele farfurii in bucatarie si le speli. El nu va face asta. Clar.

19. dupa asta puteti trece la making-of-the-babies, daca nu va poticniti in burtile proaspat umflate.

Pofta buna! La dovleac.

8 răspunsuri »

  1. Exact asta spuneam. Dovleacul nu mai ajunge placinta pt ca toate se opresc in momentul in care tava este scoasa din cuptor. Fiecare face disparute cel putin 2 felii in primele 2 minute. Daaaaaa, clar! In juma’ de ora sunt in piata in cautare de dovleci para.

  2. Pingback: 28 Romanian Foods The Whole World Should Know | oneJive

  3. Pingback: To do & eat list – toamna 2014 | RookieFood(ie)

Hai zi ceva!