Ciorba de alungat mahmureala, de varza acra si carnati picanti

Standard

DSC_6875Așa m-a trântit o poftă de ciorbă acră când am văzut rețeta asta a lui Radu încât vreo săptămână numai cu gândul la ea am fost. Și cum dară să-ți potolești foamea dacă nu aprinzând aragazul? Zis și făcut, cerut o varza potrivită și moarea aferentă în sat (multumesc doamna Adriana Sultan!), cumpărat carnați ungurești, plini de paprika și nițel afumați și scos cea mai mare oală din dulap!

Povestea completă sună cam așa:

  • cam 450 de grame de carnați vită-porc tip csabai se taie felii grosuțe și se pun la călit, la foc mediu, într-o oală mare cu fund gros;
  • peste ei se adaugă o ceapă galbenă mare, tocată mărunt și un morcov mare, tăiat cubulețe;
  • se domolește puțin focul și se amestecă periodic, până legumele sunt pătrunse de grăsimea scursă din cârnați;
  • se toacă apromativ 1 kg de varză murată și se adaugă în oală, amestecând;

v12

 

  • se condimentează cu 2 lingurițe paprika dulce afumată, 3 frunze de dafin, 1/2 linguriță paprika iute afumată și 1 linguriță rasă de cimbru uscat;
  • după vreo 5 minute, de toarnă 400 ml de moare (zeama în care s-a acrit varza), 1 lingură sos Worcestershire, 3,5 litri de apă, 300 de ml de suc de roșii de casă și 4 ardei capia roșii copți blenduiți în prealabil;
  • se pune capacul și se fierbe la foc mic spre mediu, amestecând periodic, până varza e fiartă. Dacă e prea acră, se poate completa cu apă și continuată fierberea;
  • la final, se potrivește de sare și se colorează cu o legătură de mărar și una de pătrunjel tocate foarte mărunt.

DSC_6835.JPG

Mancați cu poftă. Cu pâine ungurească cu cartofi și eventual, cu o lingură zdravănă de smântână de țară.

PS: Produse bune ungurești găsiți la etajul 1 al pieței Obor (hala nouă), cum urcați pe scările rulante dinspre Veranda Mall, pe stânga. Langă magazinul de chestii bio. You’re welcome.

DSC_6847

 

 

Anunțuri

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s