Orez basmati cu dovleac, dovlecel si mazare, la tigaie

Standard

dsc_5911

O chestie simplă, de post, vegan cum se zice mai nou pe plaiurile mioritice. De ce? Toată mini vacanța asta de 30 noiembrie – 1 decembrie -ziua liberă extra – weekend a însemnat mult prea mult porc în toate formele lui și jumătatea deja a decretat ciorbă de cartofi cu sfeclă roșie. N-am nimic cu ciorba, tare bună-i, mai ales cu nițică smânână și un ardei iute lângă, dar nu am fost niciodată fanul borcanelor cu ciorbă luate la pachet, pentru birou, așa că s-a impus găteală extra.

Cum juma de dovleac plăcintar a luat drumul cuptorului, alături de condimente care mai de care, jumătate a ținut morțiș și fie tăiat cuburi mai mititele și tras la tigaia de fontă cu 3 linguri de ulei de măsline bine încins. Duminică seara fiind, un dovlecel mic a vrut să se alăture petrecerii, în cubulețe. Într-o altă emisferă a aragazului, 100 de grame de orez basmati s-au umflat în 250 de grame de apă cu puțină sare și 2 pumni de mazăre congelată, până s-au fiert dar păstrat al-dente. La miezul nopții, boabele de orez și mazare au trecut granița tigăii de fontă și s-au alăturat trupelor de dovleci și dovlecei gata perpeliți, caramelizați și înmuiați. Sare de himalaya și piper sichuan după gust și caserola de-a doua zi gata-i, fără ca cineva să bănuie ce s-a ”petrecut” de cu seară.

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s