Pilaf foarte aromat de bulgur cu morcovi

Standard

DSC_4718

Obsesia mea pentru carbohidrați continuă cu ceva de inspirație nord africană, tunisiană to be exact, de vreme ce ingredientul cheie al acestui pilaf este pasta harissa, adicătelea un amestesc de ardei iuți măcinați cu tot felul de codimente și mirodenii. Nu e greu deloc de făcut, parol! Iată, pentru o porție generoasă, ca pentru gurmanzi: se pune o lingură de ulei de măsline la încins și drept acolo, în mijloc, se dă drumul unei jumătăți de linguriță de seminte de chimion, 1/2 linguriță pudră de turmenic și 1/3 linguriță harissa. După vreo 30 de secunde, peste ele vin tocate o ceapă galbenă și-un morcov. Aproape înmuiate, legumele strigă după vreo 70 de grame de bulgur și-o cană de supă de legume (sau apă cu o linguriță de amestec de legume deshidratate). În vreo 15 – 20 de minute ar trebui să fie flufuit, cum îmi place mie să porcesc limba română, și gata pentru ceva sare de himalaya și 4-5 ciuperci feliate, din conservă. Mix and serve, cu salată de ardei capia roșii, copți pe jar, cu ulei de măsline de-ăla bun, oțet de sherry, sare și piper. Și ciabatta.

PS: Seara poți mțnca din nou salată de ardei copți cu ciabatta. Asta nu înseamnă că pilaful n-a fost bun, bau frate, dar ardeii ăia copți…

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s