Cum sa faci curry simplu si rapid cand nu stii sa faci curry. Cu dovleac si mazare

Standard

DSC_3911

Asta a fost deep, huh? Well, cam așa sunt toate rețetele mele, respectiv din categoria „cum să faci când n-ai făcut niciodată” și dacă mai adaugi „și dacă n-ai mâncat niciodată” deja devine interesantă provocarea. Primul meu curry a fost light, dar deh, eram la început, nu de alta dar deja al doilea mi se pare floare la ureche și îmi permit să avansez spre culmile bucătăriei indiene…NOT! Dar a fost bun, și rapid și până la urmă asta e ce ne interesează, nu?

Să purcedem dară: 3 fire de ceapă verde se toacă mărunt și se călesc în 2 linguri de ulei de măsline. Se alătură un ardei capia roșu tocat cubulețe mici și un cățel de usturoi zdrobit. După câteva minute, se trântește elegant un dovleac mic, plăcintar, curățat de coajă și tăiat cuburi măricele (dacă aveți un dovleac frumos, curat, fără probleme pe coajă -cum se zice, get me?! – atunci merge să lăsați coaja, ea se va înmuia). Se amestecă și trecem la treaba interesantă: 1 vârf de cuțit de pudră de ghimbir (i’m not such a fan, dacă vă place puteți „pudra” cu mai mult), o linguriță de pudră de curry Madras Mild, 1/3 linguriță turmenic și nește piper sichuan (știu că poate nu prea are legătură, dar hey, măcar e tot de prin Asia și ador aroma sa). Toate astea, plus o linguriță cu vârf de boabe de muștar marinate în stout (se pot adăuga și boabe uscate de muștar, odată cu uleiul, să-și elibereze aroma) și 300 de ml de supă de legume (sau apă, sau apă cu un cub de supă bio), merg în oală. Un capac și 15 minute ar trebui să constituie soluția ideală pentru ca dovleacul să fie pătruns. Se adaugă apoi 300 de ml de iaurt simplu (nu de-ăla cu fructe, da? it might get weard…) și 300 de grame de mazare congelată. Cam în 10-15 minute treaba ar trebui să fie gata și puțin scăzută. La final, evident, se potrivește de sare. Neapărat se servește cu orez basmati fiert simplu (o parte orez la 2 părți apă, cu capac, works like a charm) sau, dacă mai aveți chef, poate câteva fire de șofran, pentru culoare și aromă. E perfect la pachet, ză next day.

PS: Îl faceți, da? Vă rog io mult să-l faceți, vreau să ne unim în frăția curry-ului, da? Please? Pretty please? Pretty please with curry on top?

DSC_3919

One response »

  1. Curry-ul asta al tau este un amestec nebun de chestii cu proprietati diferite. Asa daca n-ai ce face cu niste ingrediente poti gati orice si nimeni nu te poate opri sa ii spui curry sau cum vrei tu, insa ce ai facut tu este far from being close to a curry. Weard se scrie weird.

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s