Telina coapta intreaga

Standard

DSC_3855

Adicătălea un fel de friptura vegetarianului sau a veganului. Cum vine asta? Păi se ia una bucată țelină cât mai rotundă și fără multe rădăcini, se spală bine bine de tot și se curăță în partea de jos (cât să nu fie pământ), se unge bine de tot cu un mix din 2 linguri generoase ulei de măsline de calitate, 2 căței de usturoi zdrobiți, 1/2 linguriță paprika afumată dulce, 1/2 linguriță cimbru uscat, 1/3 lingurță pudră de cayenne și 1/3 linguriță sare de Himalaya. Se înfofolește ca pentru iarnă, în hârtie de copt (sus, la îmbinătura colțurilor hârtiei se înfinge o scobitoare, dar nu știți asta de la mine, da?) și se uită la cuptor, la 200 de grade, vreo 2-3 ore. Când vă mai amintiți de ea, cam din oră în oră, se scoate și se întoarce pe partea cealaltă. E gata când întră cuțitu-n ca ca-n brânză (caș, nu telemea, că aia e tare🙂 ). Se taie felii și merge de minune atât în combinații ovo-lacto (cu ceva brânzică de se topește pe ea și eventual mămăliguță, paste, pâine prăjită) sau fără urmă de-animal (cous-cous sau orez cu sos de curry sau de ciuperci). Bine fie, dacă vreți s-o trântiți lângă carne, merge și-așa dar parcă friptură lângă friptură se ceartă🙂

PS: Înainte s-aruncați cu pietre, să știți ca legumele n-au omorât pe nimeni, that i know of. Iar țelina cu siguranță are o aromă deosebită, ce trebuie gustată și savurată ca atare.

PS2: Ideea provine de la Jamie. Who else? Btw, el numește chesti asta ”zombie brain”. Cool, huh?

DSC_3848

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s