Food Bloggers Conference – editia de iarna 2015. Cum fu?

Standard

DSC_3789

Well, i loved it! Sau cel puțin minutele în care am apucat efectiv să mă bucur de eveniment, cred că vreo 5 în total, because damn phone kept ringing non-stop! Și să le enumerăm dară, lucrurile care mi-au plăcut la nebunie, that is:

  • the dear EasyPeasy, whom i love to my death. Also known as persoana care m-a inspirat să îmi deschis blogul, Ana Naie a venit ca o floricică (only she cam pull off an outfit of blue dress & converși) și ne-a povestit despre cum naibii faci să ai o viață. Căci contrar unor hateri, mâncarea ESTE una din plăcerile vieții. Și, guess what, nu tre să te scârbești groaznic la fiecare masă, nu tre să mori de vinovăție la fiecare îmbucătură, nu tre să îți obosești creierul calculând calorii, nu tre să te transformi într-un maniac și să aderi la trendurile tipice de diete on-the-edge. NU. Și da, nu aveam nevoie de Ana Naie să îmi spună asta, pentru că știam și eu că de fapt cumpătarea e calea spre fericire omenească, ce trece și prin farfurie. Aveam nevoie de Ana Naie să îmi reamintească asta. Să îmi reamintească concluzia la care am ajuns deja de vreo 2-3 ani, după îndelungi căutări, experimente, încercări mai mult sau mai puțin eșuate. Căci da, evenimentul asta a picat la fix, într-o perioadă de 3 luni de muncit aproape fără oprire, mâncat o dată în zi și prost (nu fast food, în nici un caz, dar nu tocmai avocado cu pâine integrală și ou poșat, which, btw, it’s awesome!), combinat cu mult stres, oboseală, mutat în casă nouă, fără concediu și fără somn liniștit. But enough about me, să vă zic cum stă treaba: organizarea și bunul simț sunt cheia unui organism sănătos și a unei greutăți corporale normale. Organizează-ti timpul: să poți merge în piață o dată pe săptămână și să faci cumpărături cu cap și ingrediente de calitate, să poți găti sănătos și gustos, rapid și echilibrat caloric (da, se poate, și chiar se poate zilnic!), să dormi suficient, să te bucuri de o masă (să mesteci mâncarea nu să înghiți fără noimă), să îți permiți să ieși la plimbare, să faci 20 de flotări și 20 de genoflexiuni sau ce mama măsii îți permite serviciul și familia. Evident că e bine să faci sport, dar nu te forța să practici un sport pentru care nu ai chef nici să mănânci o cupă de înghețată low-fat pentru că nu merită chinul caloriilor arse. Nu are rost să te duci o lună la fitness intensiv și apoi restul de 11 ale anului să zaci în canapea sau cu fundul pe scaunul de birou. Nu. Fă fix ce îți place, chiar dacă asta înseamnă plimbat câinele jumate de oră în parc în loc de 10 minute în jurul blocului. Poate părea că 20 de flotări pe zi nu contează raportat la o oră de fitness intensiv și poate că așa e, dar numai pe termen scurt. Pe urmă intervine partea aia cu plictiseala, cu ”n-am chef azi, ma duc mâine și stau dublu”. Deci a small step goes a long way. Partea cu bunul simț e la fel de simplă: mănâncă cu cap, gândeste chiar și în acest moment, bucură-te de ce ai în farfurie, savurează totul, de la aspect, miros și gust până la compania celor din jur. Pentru că mâncatul nu e doar supraviețuire, așa cum le place unora să creadă. Ai abilitatea să îți dai seama când mănânci compulsiv, când ti-e foame sau doar poftă de ceva anume și de ce, nu inhala mâncarea pentru că ai doar 5 minute până la următoarea ședință care știi că durează 4 ore și important e doar să te simți cu stomacul plin. Puține cunoștințe de nutriție nu ți-ar strica dar dacă nu ai timp de ele, află că treaba e simplă: nu mânca mult și prost ci puțin și bine, mestecat pe îndelete, cu ingrediente puține și de calitate. Ha! Desigur că n-a folosit Ana Naie fix cuvintele astea, nu vin aici să fac transcriere, but this was it, in a nut shell!
  • the blog talks, adicătelea discuțiile libere, mai ales cu Mihaela Sava, Cătălina Zaharescu Tiensuu, Teodora Rogobete și Oana Titică. Sincer, eu m-am dus cu speranța de a o vedea pe Oana băgând o … știți voi ce, ca pe blogul ei. Pentru că da, o ador pentru stilul de viață și nonșalanța cu care vorbește, mi se pare fix atitudinea pe care trebuie să o ai când trăiești în România. You go girl!
  • the food. The Hagen Dasz ice cream, pentru că iarna e anotimpul perfect să de îndopi cu înghețată bună, the curry, pentru că așteptam de ceva timp să gust un curry de oraș cum se zice (yes, it’s shamefully true, nu am mâncat într-un restaurant indian bun până acum).
  • organizarea, la care Evensys rulz. Mi-a plăcut organizarea, ca în vară, iar Manafu e un om deosebit.

Ce aș vrea în plus la următoarea ediție? Păi, în primul rând să îmi las telefoanele acasă. Doi la mână, aș vrea să văd mai multe discuții despre cum facem să creștem blogul, despre a crea o asociație a bloggerilor culinari, despre a ne uni pentru a face mai multe împreună, pentru a învăța, a ajuta pe noi și pe alții. Because, cred cu tărie că evenimentele astea nu sunt doar despre a se întâlni oamenii care deja se cunosc de ani buni ci despre a-i cunoaște și pe blogerii mici sau noi, pentru că deși ne deosebesc numărul de like-uri și vizitatori pe blog, poate experiența în ale bucătăriei sau calitatea pozelor, ne unește o pasiune comună, hai să nu uităm de ea!

DSC_3806

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s