Cina in 15 minute: File de somon cu dovlecei, la tigaie

Standard

DSC_3674

O știți pe aia cu „s-a înecat somonul în frigider și trage-n jos după el vreo 3 dovlecei”? Nu? Sa vă zic eu cum stă treaba dară: se cumpără frumusețe de file de somon și musai se uită în frigider.Se cumpără dovlecei tineri, lungi cât palma și groși de vreo 2 degete și….. ați ghicit, se uită în frigider! The longer the better! De aici, se pot întâmpla 2 chestii:

1. mori de foame și când ajungi acasă într-o seară în care știi că o să mai muncești până cel puțin la 4 dimineața, o să ai chef să te răsfeți totuși cu prima masă a zilei (!!!) și o să bagi nasul în frigier. După miros, găsești somonul și dovleceii, n-o să fie greu (ar fi bine totuși să verifici data de expirare a somonului, dacă e mai vechi de un an, mai bine te duci la Calif).

2. A trecut anul și dovleceii nu mai sunt în nici un caz identificabili (adică verzi/galbeni și…au formă..) iar somonul…well, să zicem doar că trebuie să arunci frigiderul decât să-l cureți, e mai simplu!

Dacă soarta îți surâde totuși, încinge o tigaie non-aderentă cu 2 linguri de ulei de măsline și trântește fileul cu pielea în jos. Presară niște sare peste el. Because crispy fish skin is ză best! Între timp, curăță și taie cuburi măricele cei 3 dovlecei. Când culoarea somonului devine mai opacă, spre corai deschis începând cu partea cu piele, de jos în sus, cam 3/4 din grosimea fileului, întoarce-l și mai lasă-l vreo 2-3 minute. Odată gătit, scoate fileul deoparte și mai adaugă o lingură de ulei de măsline, mărește puțin flacăra și rumenește dovleceii până de vin aurii, cu sare de Himalaya și piper alb. Nu strică și vreo 2-3 căței de usturoi bine zdrobiți sau pisați. Scoate dovleceii și aruncă juma de legătură de pătrunjel tocat peste ei. Eat like there’s no tomorrow. It’s not, cause you still got work to do.

DSC_3669

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s