Provocarea 13: Prajitura fara coacere cu branza, ciocolata alba si capsuni

Standard

DSC_3608

Yes people, provocările lui Rookie s-au întors după o perioadă mult prea lungă de repaus, timp în care, cu mâna pe inimă vă spun că n-am murit de foame (cu excepția ultimelor două săptămâni de mâncat telemea de capră cu salată de roșii & extra ceapă și pâine de casă, dar asta e doar obsesia începutului de vară) și asta se vede din articolele blogului. Între timp, fetele mele mi-au mai copt una… O provocare that is, numărul 13, care numai cu ghinion n-a fost. Păi cum să fie dacă ești pus să alegi între minunata prăjitură fără coacere cu capșuni, drobul de măsline, coșulețele cu salată și pastă picantă de brânză cu verdeață și brioșele cu gem? Alegea a fost simplă, căci, în primul rând, i love cake. Și atât, restul nici nu mai contează! Brioșe mai făcusem, cu ciocolată, cu și mai multă ciocolată sau cu smochine și… ciocolată. Înainte să judecați că folosesc prea multă ciocolată, vă contrazic cu niște muffins cu dovleac și făină de secară, in ya face! În fine, deci brioșe am mai făcut, și aluaturi cu dulceață sau gem, asemenea negresei vegane pe care o ador și acum. Drobul de măsline mi se pare ceva prea ciudat ca să pot digera ideea, ceva ce ar merge pe farfurie alături de pilaf cu cartofi. Yuck! Salata era interesată dar, come on, nimic nu bate o potențială prăjitură cu fructe de sezon!

Așa că iacătă-ne în fața unui bol mare cu juma de kil de căpșuni bine coapte, pe care le spălăm, le tăiem felii și le punem la macerat în frigider cu vreo 50 de ml de sirop de flori de soc. Am ales metoda asta ca să adaug o aromă nouă prăjiturii și să elimin folosirea zahărului în exces (în lipsă, puteți folosi o lingură sau două de zahăr brun, pentru aroma de caramel). Punem la topit în bain marie cam 300 de grame de ciocolată albă și o lăsăm apoi la răcorit.

Între timp, într-ul alt bol mare, amestecăm o cutie de mascarpone (250 gr) cu o cutie de ricotta fresca (250 gr). Batem bine 200 de grame de smântănă pentru frișcă și o adăugăm peste brănzeturi, alături de ciocolata albă topită și răcită. Ca să fie treaba treabă, turnăm un gât sănătos de Bailey’s, cam 30 de ml și omogenizăm.

Într-o formă tapetată cu folie alimentară, așezăm un strat de biscuiți amaretti (un pachet ajunge) peste care venim cu un strat generos de cremă. Peste cremă trântim delicat feliile de căpșuni bine scurse și le învelim cu un alt strat de cremă. Deasupra așezăm restul de felii de căpșuni și câțiva biscuiți sfărâmați, for the crunch.

Măi, n-am cuvinte să vă zic cât de bună a fost. Și mai bine n-o mai laud ci vă încurajez s-o încercați! Please do!

Anti-talent-în-bucătărie și Fane Mitralieră, did i do you justice? Ia să v-aud!

DSC_3632DSC_3621

2 responses »

  1. E foarte gustoasa si e exact pe gustul meu, caci sunt, oricum, mare fan ciocolata alba.
    Trebuie sa-mi spui mai multe detalii despre biscuiti, ii gasesc peste tot prin magazine?

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s