Panzanella cu capsuni

Standard

DSC_3571

Despre panzanella, salata toscană, știu de ceva ani și pot spune că avem și noi românașii o versiune asemănătoare pe timp de vară când înmuiatul pâinii în zeama lăsată de roșiile bine copate din salată devine sinonim c-un curcubeu pe ceru’ gurii, cum se zice în popor. Bun, mno atunci cu e e deosebită salata asta? Păi, pentru început e nițel mai acidă, poate din cauza caparelor și a oțetului balsamic din dressing. În al doilea rând, se lasă la rece, ca aromele să se întrepătrundă chiar și o oră, timp în care salata devine din ce în ce mai bună. A, vreți să las vorbăria și să vă spun cum se face? Bine, fie…

Pentru porția mea, adicătelea de-o bucată rookie foodie hapsân, se amestecă într-un bol următoatele: o roșie galbenă cât pumnul ciopârțită la-ntâmplare, un castravete potrivit tăiat rondele, o ceapă roșie mică tocată solzișori fini, 4-5 căpșuni bine coapte și tăiate felii, o linguriță cu vârf de capere, o lingură generoasă de ulei de măsline extra virgin, o linguriță de oțet balsamic, sare de Himalaya și piper negru după gust. La final, o felie de pâine cuburi măricele. Eu am avut o pâine cu maia și făină de secară, cu semințe, de la brutăria Colț de Pâine. Se amestecă toate și se lasă în frigider cât aveți răbdare. Eu am rezistat juma de oră.

Merge mâncată simplă sau alături de o felie de telemea de capră și-un ou poșat, pentru ăia non-vegani.

PS: Nu uitați (ca subsemnata) să mai trântiți deasupra salatei câteva frunze de busuioc proaspăt! Fac diferența!

DSC_3602

`

`

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s