Kitchen queries: cum macin alune?

Standard

DSC_3030

Ram-pa-pa-pam, here we go again! V-am povestit data trecută cum s-au rătăcit niște bieți oameni în căutările lor pe Google și-au ajuns pe blogul lui Rookie? Ei bine, azi dăm glas unei alte nelămuriri spre ajutorarea celor nevoiași în ale bucătăriei. Anti-talent-în-bucătărie, this is for you too!

Alunele: cum le măcinăm? Păi depinde pentru ce vrem să le folosim. Pentru granulație fină: cu robotul de bucătărie, cu chopper-ul (nu, nu acel tip de motocicletă as you might think!), cu mașina de măcinat boabe de cafea sau zahăr (depinde sub ce denumire o știe fiecare). Pentru granulație mai mare merge folosit bătătorul de carne și forța fizică 🙂

Asta e valabil pentru orice oleaginoase. Și nu, nu merge cu blenderul sau frulatorul.

Pentru a măcina oleaginoase nu este nevoie de hidratare prealabilă (decât dacă vrem să facem lapte sau brânzică de nuci).

PS extra subiect: La mașina de măcinat puteți face și amestecuri de condimente după propriile gusturi, combinații sau proporții și chiar e mai indicat să cumpărați condimente întregi în loc de cele sub formă de praf, care își pierd relativ repede savoarea. De asemenea, mașina de măcinat ajută la obținerea făinurilor foarte fine (de exemplu făină de migdale pentru macarons) sau a zahărului pudră (pe care, btw, îl puteți scoate din banal prin adăugarea unei păstăi de vanilie sau a unor flori de lavandă în timp ce măcinați).

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s