Revenire provocarea 2: Salata de pere la gratar, cu rucola, roquefort si nuci

Standard

DSC_2777

Remember provocarea 2? Ei bine… salata aia cu pere, nuci și Grana Padano mi-a rămas în minte luni întregi și a sosit momentul glorios în care vă povestesc cum am făcut de-am mâncat ambele porții🙂

Mno, se închinge bine o tigaie grill de fontă și se stropește nițel cu ulei de măsline. Se ia una bucată pară abate, mare. Soiul e foarte dulce și aromat și se caramelizează superb pe grătar. Se taie para pe lung, în două, apoi fiecare jumătate în câte trei bucăți, tot pe lung. Se trântesc feliile pe grill și se lasă la foc mic spre mediu până prind culoare. Rogu-vă, nu le întoarceți fără să aibă urmele acelea minunate pentru că se pierde esența! Între timp, două mâini de rucola se amestecă cu o lingură de ulei de măsline extra virgin, o lingură de zeamă de lămâie, sare de Himalaya și piper alb după gust. Se divide salata în două farfurii și peste ea se așează câte 3 bucăți pere grilate, câte 30 de grame de roquefort și câte 4-5 jumătăți de nuci crude, fărâmițate. Finito!

PS: Rețeta merge de minune și cu fâșii de parmezan sau Grana Padano, așa cum sugerase și Anti-talent-în-bucătărie dar cred că o brânză cu mucegai merge mult mai bine cu dulceața perelor.

DSC_2772

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s