Caserola de serviciu: salata de fasole cu tofu afumat și arpacas fiert

Standard

DSC_2651

Da dragilor, obsesia fasolei roșii Kidney se întoarce tocmai în caserola de serviciu, ca data trecută. Nu mă întrebați de unde apăru noul trend, o fi de la lipsa acută de timp de gătit ceva mai laborios în timpul săptămânii…

Lăsând însă lamentările deoparte, să zic repejor cum stă treaba cu salata asta: o cutie de fasole Kidney, bine scursă și spălată nițel într-o sită, se amestecă tacticos cu ce mai găsești prin frigider – 1 ardei capia roșu tocat cubulețe, o bucată de vreo 100 de grame de tofu afumat și bine scurs, tăiat cuburi, o mână de pătrunjel proaspăt mărunțit, 4-5 ridichi tăiate felii și cam 2-3 linguri generoase de arpacaș fiert de cu seară. Sare de Himalaya și piper alb, după gust.

De ce arpacaș? Că asta am avut și tare a fost bun. Cum am fiert arpacașul? Păi în vreo 3 litri de apă, pentru 500 de grame de grâu, tocmai ca să obțin boabe nelipite între ele. La foc mic, spumuit din când în când. La final, scurs bine într-o sită și dat cu jet de apă rece.

V-a plăcut?

DSC_2647

2 responses »

  1. Pingback: Pancakes vegane. Cu banana si lapte de ovaz | RookieFood(ie)

  2. Pingback: Caserola de serviciu: salata de fasole rosie cu avocado, tofu si dressing cu mustar | RookieFood(ie)

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s