Paine dulce cu scortisoara

Standard

v1

Ză best of ză best, vă zic eu. Treaba asta cu pâinica dulce e, cum se zice în popor, curcubeu pe ceru’ gurii și merge de minune călduță, cu un pahar de lapte. Sau dimineața, la micul dejun. Sau o feliuță simplă, ca gustare când ți se face foame.

Să lăsăm barbologeala inutilă, zic, și să vă relatez cum stă treaba cu desertul ăsta, care, btw, e și foarte economic. L-am identificat aici și nu m-am lăsat până nu mi-am umplut bucătăria de cel mai îmbătător miros ever. Așadar, într-un bol încăpător se amestecă 2 cups făină albă pentru prăjituri, 1 plic praf de copt, un vârf de linguriță de sare, 1/2 cup zahăr brun. În alt bol se bate 1 ou de țară cu 1 cup lapte integral, coaja rasă de la o lămâie, 1 linguriță extract de vanilie și 1/3 cup lapte bătut (se poate folosi iaurt, sana sau smântână slabă). Cu ajutorul telului, se încorporează amestecul lichid în bolul cu făină.

Într-o tavă de chef, tapetată cu hârtie de copt, se toarnă aluatul și se bate tava de blat, pentru nivelare. Într-un bol mic, se amestecă 2 lingurițe de scorțișoară cu 1 și 1/2 linguri de lapte și 1/3 cup de zahăr brun. Compoziția obținută se pune cu lingurița ici colo, în aluatul din tavă, marmorând ușor totul (adică băgați lingurița în aluat, sub formă de spirală, astfel încât amestecul de scorțișoară să pătrundă în aluatul de bază).

Dulcegăria se dă la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 40-45 de minute, sau până o scobitoare întrodusă fix în centru, iese curată.

PS: un set de măsurare în cups americane este foarte util, mai ales dacă încercați rețete de pe alte meleaguri 🙂

DSC_2590

DSC_2601

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s