Caserola de serviciu: salata de fasole, porumb si verdeturi de primavara

Standard

DSC_2524

Văd că în ultimul timp am testat și expus vouă numai rețete rapide, cu ingrediente simple, gata de aruncat în chopper sau tigaie pentru câteva minute și apoi păpat cu multă poftă. Trendul continuă și azi, cu o salată vegană numai bună pentru începuturile de primăvară, ce poate fi încropită dimineața și trântit înt-o caserolă pentru prânzul de la birou. Bine, asta dacă nu sunteți prețioși la puțină ceapă și leurdă🙂

Să revin dară… Într-un bol încăpător se amestecă o cutie de fasole kidney fiartă, scursă bine și spălată în câteva ape, o cutie de porumb dulce (de asemenea scurs temeinic de lichidul din conservă, mie îmi place foarte mult  Vitae d’Oro, de la Kaufland), 4 fire de leurdă, 2 fire de ceapă verde, o legătură mică de lobodă, o legătură de pătrunjel, toate tocate mărunt și un pumn mic de alune prin care am trecut cuțitul așa..grosier. O lingură de ulei de rapiță, sare de Himalaya și puțin piper alb merg numai bine la finalizarea salatei.

PS: Puteți folosi orice oleaginoase pentru această rețetă. Pentru extra gust, alunele crude se pot coace puțin în cuptor înainte de a fi tocate pentru salată.

DSC_2527

2 responses »

  1. Pingback: Caserola de serviciu: salata de fasole cu tofu afumat și arpacas fiert | RookieFood(ie)

  2. Pingback: Caserola de serviciu: salata de fasole rosie cu avocado, tofu si dressing cu mustar | RookieFood(ie)

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s