Provocarea 12: Colcannon cu varza de bruxelles

Standard

DSC_2300

Iată că după îndelungi parlamentări și minus un membru, am reusit să obțin trei minunate provocări pentru tura numărul 12: colcannon (la care, să fiu sinceră, mă gândesc de vreo 2 ani), prăjitură cu migdale și portocale caramelizate (drool, i know..) și tăieței cu pui și ghimbir.

Wok n-am. Încă. Nu că n-aș fi putut improviza un preparat chinezesc în tigaia non-aderentă dar, să pun cărțile pe masă, nu prea sunt fan ghimbir. Sau poate că nu momentan. O veni și vremea lui. Prăjitura e în teste, sper că într-o săptămână să vină și rețeta finală pentru ea, nu de alta dar și nereușitele tare bune au fost!

Să revenim dară la colcannon, un preparat tipic irlandez pe care l-am întâlnit prima oară într-o carte de bucate plină de rețete cu cartofi. Anti-talent-în-bucătărie, if you’re reading this, știi despre care e vorba, cartea aia albastră de ți-am furat-o până te-ai simțit să mi-o faci cado, ca să mă exprim plastic.

Execuția este ultra-mega-extra simplă: 4-5 cartofi medii se curăță, taie cuburi mari și se pun la fiert în apă fără sare. Între timp, se toacă mărunt o ceapă albă și se călește într-o lingură de ulei de rapiță. Se curăță de cotor și frunzele exterioare cam 10 bucăți varză de Bruxelles, care, btw, e awesome crudă! Se taie pe lung și apoi fidelută, cât mai fin cu putință. Odată ceapa înmuiată, se adaugă varza de bruxelles și se călește până capătă ceva culoare, aproximativ 5 minute. Mare atenție să nu se ardă, așadar amestecați frecvent. Când cartofii sunt fierți, scurgeți apa și pasați-i. Alăturați o nucă de unt 82 % grăsime, vreo 50 de ml de lapte 3,5% grăsime, varza si ceapa din tigaie, sare de Himalaya și piper alb după gust. Amestecat cu furculița și mâncat din oală, în picioare, în bucătărie. Întrebat retoric „dear colcannon & dear brussels sprout, where have you been all my life?”.

DSC_2285DSC_2272

Un răspuns »

  1. Pingback: Provocarea 12: Prajitura cu migdale si portocale rosii caramelizate | RookieFood(ie)

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s