To do & eat list iarna 2014

Standard

DSC_0724

1. Orice to do & eat list veritabil mi se pare absolut normal & rookie să înceapă defapt cu „to drink”! În cazul de față, vin fiert. De-ăla bun, roșu închis, cu multe mirodenii (scorțișoară, anason, puțină nucșoară, boabe de piper negru) și desigur adaos de mere, coaja de mandarină/clementină și eventual felii de gutuie. Acasă, în vârfu patului în timp ce afară viscolește de te apucă amețeala că a doua zi tre să dai la lopată. Și dacă se poate, în compania cui trebuie, lucru uneori mai dificil decât prepararea vinului care este. Dar să n-o dăm în alte romanticisme inutile și filosofii complicate de viață..

2. De testat până la epuizare și reușită rețeta de Spekulatius. Sau Speculoos. Sau cum mama măsii le-or zice biscuiților ălora de apar în Kaufland numai iarna, în preajma Crăciunului și care-s preferații jumătății de mă pune să fac stocuri considerabile în dulap.

3. Abuz de cuptor. Fie că e vorbă de pâine proaspătă sau legume coapte, pizza home made cu ce vrei tu on top, pui copt cu bere neagră sau plăcinte irlandeze, toate toate sunt prefigurante în viitorul apropiat. Ceea ce vă doresc și vouă.

4. Nu poa să treacă iarna fără bulgăreală. Fără un trip la munte. Și săniuș fără pretenții. Fără prieteni adevărați cu care să te distrezi la final de an.

5. Budapesta, piața de Crăciun. Need i say more?!

6. Brad artificial la casa de Rookie din capitală. Că la Neamț clar ne destrăbălăm cu de-ăia naturali, câte unu per bucată locație, cum a fost anu trecut. Împodobit brad la mine, mers și împodobit brad la el. Iar ăla artificial comandat ȘI PLĂTIT n-a mai ajuns la destinatar că pentru că România. HUOOOO!!! Decorațiuni avem că le-am cumpărat pentru bradul nelivrat care este.

7. Cadouri de Craciun foodie type home made, pentru toată lumea. Biscuiți, blend/mix de condimente specifice în borcănele mici legate cu sfoară, dulceață de dovleac plăcintar, caramele, biscotti aromați cu fistic, lămâi conservate în sare, ulei aromatizat cu busuioc/lămâie/ardei iute/rozmarin/cimbru, brittle cu oleaginoase, zahăr aromat cu citrice sau lavandă, ceai vărsat și ambalat personalizat, borcane de miere cu oleaginose și fructe uscate, sare aromată cu țelină/ceapă/usturoi. Și lista poate continua pe vreo 20 de pagini, dar din bun simț față de plictiseala voastră mă opresc elegant aici. Bine, mai am una, not food related: sock bunnies! Now i’ done.

8. Testat bijuteria nouă pe minunatele peisaje mioritice. Cel mai probabil urmează apoi ștersul pozelor că nici una n-o să iasă lizibilă.

9. Insist: sală?!

10. Înapoi la micul dejun la pahar: fresh a la Huromică din morcovi, sfeclă roșie, struguri negri (ah the Hamburg 🙂 cât mai e pe piață…), mere, țelină, topinambur și desigur câteva lingurițe de sirop de cătină. Zilnic și sistemul imunitar îmi va mulțumi.

11.Radio relaxant acasă și la muncă. Happy life.

12. Bubble bath. Am un spumant cu argan și altul cu cocos & vanilie dar mi-ar surâde vreo altă aromă tipică sezonului gen măr cu scorți. Nu de alta dar aromă de vin roșu fiert sau curcan la cuptor cu legume nu cred c-a apărut încă pe piață… sau în mintea producătorilor for that matter…

13. Evident că la punctul 13 trebuia să se lase cu New Year’s Resolution. Eu am aceeași dorință în fiecare an, de vreo 4 ani încoace. Nu îmi iese. Poate în 2015, vedem. Keep my fingers crossed, dar știu că asta nu ajută la nimic dacă efortul meu e zero.

Last minute advice: nu lăsați timpul să treacă fără să vă împliniți dorințele. Trăiți degeaba.

DSC_0747DSC_0748

DSC_0566DSC_0567DSC_0577DSC_0596DSC_0599DSC_0598DSC_0601DSC_0610DSC_0613DSC_0620DSC_0634DSC_0672DSC_0705DSC_0737

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s