Revenire provocarea 6 – orez tricolor. Azi, fuchsia.

Standard

DSC_0511

Vă amintiți de provocarea 6? Aia cu muuuult orez? Aia în care provocările au sunat cam așa: ardei umpluți cu orez și legume, orez tricolor ornat cu pătrunjel, orez cu măr copt, budincă de orez – tip desert ?! Well, după publicarea rețetei mi s-a atras atenția că ideea de bază pentru propunere a fost alta, adică un turnuleț de orez în 3 culori diferite. Mno bun atunci, mă conformez și așadar revin cu 3 noi rețete originale, simple, delicioase, rapide și nu în ultimul rând colorate, după dorința omului care este!

Azi avem în meniu un pilaf pe care l-am mai făcut de multe ori până acum dar niciodată nu am apucat să-l pozez. E bun, e sănătos, se face în doi timpi și trei mișcări, din cele mai umile ingrediente:

130 de grame de orez arborio, spălat în vreo 2-3 ape;

3 bucăți de sfeclă crudă, cât pumnul, cutățate și date prin răzătoarea mică;

1 morcov, curățat și ras;

o ceapă roșie, curățată și tocată mărunt;

500 de supă de legume sau apă fierbinte în care am dizolvat un cub de supă bio;

o lingură de ulei de rapiță;

sare și piper alb după gust.

Într-o oală sau tigaie cu pereți înalți, călim ceapa la foc mic, până se înmoaie. Adăugăm apoi sfecla și morcovul și le lăsăm să asudeze vreo câteva minute. Trântim orezul, amestecăm bine și peste un minut completăm cu lichid (supă sau apă). Gătim la foc mic, cu capacul pus, până orezul e fiert. La final, asezonăm după bunul plac și păpăm cu poftă direct din oală. Ies cam 3 porții destul de generoase, mai ales că se pretează și o salată lângă.

PS: Pilaful asta merge ca garnitură la vreo treabă cu carne dar este fabulos și ca fel principal. Dacă vreți ceva mai fensi, o puteți da într-un risotto făcut ca la mama lui, cu unt și parmezan (călit ceapa în 50 de grame de unt și o lingură de ulei – cât să împiedice arderea untului, adăugat restul legumelor și sotat încă 3-4 minute, adăugat orez și apoi treptat câte 100-150 de grame de lichid până se absoarbe complet, la final amestecat încă o nucă de unt pentru acel luciu inconfundabil și desigur parmezan proaspăt ras, asezonat corespunzător).

And yes, i know the pics suck.

DSC_0517

One response »

  1. Pingback: Revenire provocarea 6: Risotto alla milanese cu porumb | RookieFood(ie)

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s