Cannelloni cu ricotta, dovlecel si spanac. Si overcooked mozzarella.

Standard

DSC_0392

Băi, rețeta asta e faină. Bă, da faină rău! Mi-au plăcut mult, dacă aș fi avut creier și nu aș fi adormit în timp ce aveam tava în cuptor și deci n-aș fi lăsat mozzarella să se extra topească/gătească/întărească lucrurile ar fi fost PER-FEC-TE! Cu toate astea nu mă pot dezminți în calitatea mea de Rookie Chef așa că trebuia s-o trântesc cumva…

Nu contează asta, să trecem totuși la rețetă. E pentru 2 porții adicătelea 6 bucăți cannelloni. Și iacătă și ingredientul principal pe care l-am folosit fără fierbere că nu e cazul. S-o luăm cu începutul adică umplutura: o ceapă galbenă se călește ușor într-o lingură de ulei de rapiță (da, pentru că am descoperit că e mai bun decât cel de măsline la gătit, are punctul de fum mai mare și e mai sănătos), se adaugă un dovlecel ras și 250 grame de spanac decongelat și scurs. Se gătește amestecul până se evaporă tot lichidul, se sărează și piperează după gust. După ce am închis flacăra, se transferă treaba într-un bol și se lasă la răcorit, după care, tacticos, se încorporează o cutie de ricotta de 250 de grame. Ca să umpleți cannelloni mai simplu, întroduceți umplutura într-o pungă de plastic și tăiați un capăt astfel încât diametrul găurii să fie aproximativ la fel cu diametrul pastelor. Va acționa ca un poș. Pe fundul vasului de ceramică puteți pune ceva suc de roșii de casă, eu așa am făcut și a fost cea mai bună idee. Dacă nu aveți, fie blenduiți o cutie de roșii în suc propriu sau eventual, dacă aveți timp și chef, mai puteți pune sosul la scăzut într-o tigaie alături de o ceapă tocată foarte mărunt, ceva busuioc sau oregano, sare și piper. Asezați apoi cannelloni umpluți în sosul de roșii iar deasupra mai turnați puțină smântână lichidă (vreo 50 de grame să fi fost la mine?!). Desi pare mult, tot lichidul ăsta e necesar să-l absoarbă pastele. La final, așezați felii de mozzarella și dați la cuptor până tuburile sunt pătrunse și brânza topită.

Tip: mai bine adăugați feliile de mozzarella spre final și mai lăsați apoi doar câteva minute la cuptor pentru a se topi. Altfel, pățiți ca mine și aveți overcooked cheese topping. Nu e rea, dar mai bine să „nu” când se poate să „da”. Adicătelea să „este perfectă”, cum se zice în poporul cu defecte de gramatică. Dacă nu vă place dovlecelul sau nu aveți prin casă, îl puteți omite și respectiv crește cantitatea de spanac la 300-350 de grame.

PS: Merg și reci. Și luați la pachet, în caserola de serviciu.

New folderDSC_0389DSC_0382

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s