Supa rapida de rosii cu busuioc

Standard

DSC_8792

Vă amintiți experimentul cu supa de roșii coapte? Ei bine, a trebuit să-l reiau. Odată pentru că e prea delicioasă, apoi pentru că place la toată casa, pentru că sunt o grămadă de roșii superbe în piață și nu în ultimul rând pentru că unii n-are cuptor, ca să mă exprim plastic… Nu, uimitor, nu-i vorba de mine! Dar mi s-a cerut să postez o rețetă de supă de sezon, fără cuptor și cu roșii bine coapte. Și să iasă cam tot la fel de yummy. La care eu de colo „și să ți-o mestec nu vrei?”. M-am conformat însă și când am zărit lângă roșiile galbene (de care abuzez acum din plin) o grămăjoară frumoasă de roșii măricele, de grădină, coapte tare și cu 2 lei kilu că altfel s-ar strica pe tarabă, mno, why not? Gândit și făcut, cumpărat un kil de roșii, ajuns acasă, călit o ceapă potrivită și un ardei portocaliu (ar fi mers unu’ roșu sau un capia) în 3 linguri de ulei de măsline. Odată înmuiate legumele, adăugat roșiile spălate bine și tăiate cuburi mari, de regulă în 4 sau 6 fiecare bucată. Lăsat la fiert, fără alt adaos de zeamă. În 15 minute deja erau gata și lăsaseră suc propriu destul pentru consisteța dorită. Băgat la blender cu o mână de frunze proaspete de busuioc tocate grosier, 1/2 lingurită de sare de Himalaya, o pișcătură de piper alb. DI-VI-NĂ!

DSC_8788

Bestială rece, de la frigider. Simplă, cu pâine prăjită sau cu ceva crutoane home made (cubulețe de pâine, ulei de măsline, sare, piper și ierburi aromatice – cimbru, rozmarin – la cuptor până se usucă și se rumenesc. Sau la tigaie). In lipsă de chef, găsiți crutoane bune de pâine integrală și la Mega, producția lor:

DSC_8797

TIP: Dacă o lăsați așa de groasă o puteți conserva pentru iarnă! Și pentru ketchup de casă, blenduiți alături și niște capia roșu copt, eventual pe grătar de cărbuni.

Un răspuns »

  1. Pingback: Ciorba de vara, cu toate legumele din piata | RookieFood(ie)

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s