Din nou, bruschete

Standard

DSC_6734

Pentru că era deja cam târziu când am ajuns într-un final, acasă. Pentru că am stat o oră într-un magazin de mirodenii/oleaginoase/seminte & co., nou descoperit. Și aveam niște file de păstrăv somonat în frigider. Și o rolă de brie. Și cât eram la coadă la Orange mi-a fătat mintea ideea unor bruschete, nu de alta, dar să mai folosesc și eu chestiile din frigider. Așa că am dat năvală în Mega pentru două mini baghete de-alea integrale, cu semințe. Una mare era prea mare și vreau să rectific comportamentul meu de cumpărare (știți voi care, ăla gen „am jefuit piața și mor chestii în frigider”). Erau proaspete, pufoase, calde incă și contrar așteptărilor celor care mă cunosc, nu, repet, NU le-am mâncat pe loc, până la mașină.

Odată ajunsă acasă mi-am exersat talentul de chopping și-am executat topping-urile fresh pornind de la o simplă salsa de roșii. Mai precis, o roșie mare cît pumnul tocată cuburi, 3 lingurițe ulei de măsline kalamata, o pișcătură de sare roz de Himalaya. Treaba asta divizată în 3:

– prima parte amestecată cu un vârf de linguriță de amestec ierburi de Provence. Cutie. De la Băcănia Veche.

– a doua măritată cu un castravete mic. Tot cuburi.

– a treia cu un fir de ceapă verde, tocat foarte mărunt.

Plus o ridiche feliață subțire. Păinea am tăiat-o în felii de 0,5 cm pe care le-am stropit cu ulei de măsline și le-am băgat la cuptor pentru vreo 10 minute, la 180 de grade până a devenit fermă dar nu tare precum cea prăjită.

Și de aici au tot rezultat combinări: brie cu cele trei salate, pește asemenea, brie cu pește și topping-uri, toate cu câte o felioară de ridiche. Deci 9 tipuri, care este. A fost bun, ne-a plăcut, ca data trecută. Vinuleț alb și-un episod MasterChef presărat cu 2 episoade din Friends în pauzele publicitare. Asta numesc eu model de seară perfecta din timpul săptămânii.

DSC_6708

DSC_6716

DSC_6717

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s