Un fel de frittata cu cartofi, mazare si chorizo

Standard

DSC_6552

Chestiuța asta e bestioasă, vă zic io, hearty food all the way! Genul ăla de mâncare din care efectiv nu te oprești până nu e vasul complet gol. Prima dată am văzut ideea la amicu Jamie, într-una din emisiunile sale de lipit-ochii-la-tv-și-lăsat-băluțe-pe -ecan-type. Rețeta lui o găsiți aci. Eu una am optat pentru ceva mai puține ouă, că nu am vrut chiar omletă ci doar ceva în plus, cât să lege restul ingredientelor.

Treaba stă cam așa:

1. Vreo 200 de grame de chorizo se taie cuburi micuțe, de 0,5-0,7 cm. Se trântesc în tigaia non-aderentă și se călesc la foc mic, fără alt adaos de ulei. Are destulă grăsime. Se scot bucațelele într-o farfurie.

2. În tigaia cu chestii rămase de la chorizo se adaugă vreo 500 de grame de cartofi. Tot cuburi. Mai mari decât cele de chorizo. Se acoperă cu capac și cât de des se poate, se scutură tigaia. Nu a mai fost nevoie de adaos de ulei în cazul meu, s-au copt-înabușit-fript doar în grasimea de la chorizo, which is yummy and spicy by the way…

3. Cât se fac cartofii, batem vreo 2-3 ouă. Depinde de mărimea lor. Cu un praf de sare și un mic strop de smântână lichidă pentru gătit. Mai radem și vreo 50 de grame de cașcaval de calitate, ca să fie.

4. Într-o oală cu apă clocotită, punem la fiert pentru 3 minute, cam 2 pumni sănătoși de mazăre congelată.

5. Amestecăm chorizo, cartofii, mazarea. Transferăm totul într-un vas pentru cuptor (ceramică, yena), turnam ouale bătute și la final, cașcavalul.

6. Dăm la cuptor cam 15 minute, la 180 grade (foc mic spre mediu) cât să se coacă oul.

Mi-a plăcut la nebunie combinația asta, ba chiar am câteva idei de îmbunătățire: next time o să folosesc cartofi noi, poate chiar și alt tip de brânză (ceva brie sau camembert ar merge, ceva cu mucegai albastru ar fi cam mult pentru combinația cu chorizo). Și desigur, porție dublă🙂.

DSC_6547DSC_6558DSC_6566

One response »

  1. Pingback: Huevos Benedictos cu avocado | RookieFood(ie)

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s