Salata de primavara cu de toate

Standard

DSC_6411

De ce? Pentru că se poate! Știu foarte bine că asta nu-i tocmai o rețetă dar îmi place totuși să cred că poate constitui o idee numai bună de a-ți vitaminiza organismul după sezonul rece. Desigur, pentru asta ai nevoie de nițică rabdare și-o pasiune pentru făcut piața (bine… hai… poate pasiune e mult spus, dar tre să faci un efort să alegi cele mai bune verzituri de pe tarabe). Eu una cu de-astea ma delectez de când s-au umplut piețele de tot felul de legume autohtone, ba chiar mai fac și câte un mic compromis și le mărit cu cate-un ardei capia sau o roșie dar per total e o masă destul de bună pentru funcționarea corectă a corpului. PS: Și pentru combaterea asteniei de primăvară.

În imagine avem o salată cu următoarele: 4-5 frunze de salată verde, o mână de untișor, 3-4 fire de leurdă, o legătură de lobodă roșie, câteva frunze de spanac (cantitatea depinde grav de răbdarea pentru spălat frunele ca să eviți gustul nisipos), o roșie, un ardei capia roșu, o mână babană de pătrunjel și mărar, 3 fire ceapă verde. Ciopârțite după cum ai chef. Și timp.

Sinceră să fiu, a fost prima dată când am încercat loboda crudă și nu am regretat deloc. Recomand.

La asta am adăugat o lingură de ulei de măsline kalamata, 100 gr. feta de capră și oaie, sare roz de Himalaya după gust.

Și mi-a plăcut la nebunie. Mai fac. Poate data următoare o să adaug și niște bulgur/cușcuș/quinoa sau chiar ouă fierte tare.

DSC_6413DSC_6422

One response »

  1. Pingback: To do & eat list primavara 2015 | RookieFood(ie)

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s