Supa post-viscol. Cu porumb si somon afumat.

Standard

DSC_6040

Ceea ce în traducere înseamnă: supă pentru cei care sunt dispusi să sacrifice maxim 5 minute de osteneală. Yes my friends, step right up and cook for yourselves!

Supa asta e dedicată celor care dau la lopată cu orele în vaga speranță că o să-și găsească mașina. Și exact când nu-și mai simt degetele de la picioare și respectiv mâini, e timpul sa dea o fugă. Până la Mega din colț adică. Și să cumpere ingredientele pentru supa de leneși: o ceapă galbenă, o pungă de legume congelate pentru minestrone (ce conține cartofi, morcovi, mazăre, fasole verde tăiată, roşii, salată, dovlecei, conopidă, praz, fasole borlotti, ceapă, busuioc, pătrunjel), o pungă de porumb dulce congelat, cea mai mică cutie de smântână, o legătură de pătrunjel și una de mărar și-un pachețel de somon afumat.

Fuguța din nou cu ele, de data asta, acasă. Nici bine n-au timp să-și descalțe bocancii deveniți sloi, că perpelesc un minut ceapa tocată într-o lingură de ulei de măsline. Asta direct în oala de ciorbă. No muss, no fuss, no mess, no trouble. După ce se înmioaie, trântesc pungile de legume congelate plus vreo 1,5 litri de apă în oală și măresc flacăra aragazului. Se aduce trebșoara la punctul de fierbere, se domolește focul și deja o întind spre un dus fierbinte.

Numa bine când își revin în simțiri, oamenii ăștia devoratori-de-supă-de-5-minute, fug din nou isteric spre bucătărie. Dacă legumele-s fierte, opresc focul si adaugă vreo 100 ml smântână. Ba chiar se sacrifică vreo 30 de secunde și toacă niște mărar și patrunjel pe care-l pun direct în oală. Și…dap…. erau cât pe ce să uite somonul… Dar nu, își amintesc de el, desfac pachetul și toacă bucata de pește în cuburi și-o scaldă în supa aburindă. Acum, FINALLY, e gata. După care bagă capul în oală. Direct cu lingura. No muss, no fuss, no mess, no trouble. Life.

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s