Spirale integrale cu fasii de legume

Standard

DSC_5167

Da, așa este, când nu ai chef de lucruri complicate, deschizi ușa frigiderului și începi să te scarpini în cap. Zărești fără prea mare greutate un dovlecel încă viabil, alături de un morcov – care, btw, în frigider parcă nu moare niciodată, sau cel puțin până acum nu mi s-a întâmplat să mă lase la greu – și 2-3 roșii prunișoare.

Te hotărăști aproape involuntar să bagi, nu foarte adânc, mâna în punga de spirale integrale ce zace în dulapul de sus cam din mezozoic. 50 de grame. Cântărite, ca să fii corect. „În viață e important să fii corect” îțí spui, așa, într-o doară… Dar n-ai timp de discuții filosofice cu tine însuți, mai ales când mațelor nu prea le pasă de corectitudine. Și pui o oală cu apă și o 1/2 linguriță de sare la fiert. Când bolborosește, arunci pastele. Nu, nu te razbuni pe ele, ci doar gătești.

Undeva în fundal se aud zgomote aproape asurzitoare de tigăi, oale și alte surate, trântindu-se. E ok, pur și simplu îți trebuia fix tigaia aia, ultima de jos. Ai sters praful de pe ea (eventual tragi și-o spălare + ștergere) și-ai pus-o la încălzit c-o lingură de ulei de măsline kalamata. De pe Thassos. Mulțumești în gând pentru a mia oară sufletului celui care a cărat sticla de la sute de kilometri ca să te facă mai fericit. Nu uiti să fii cu un ochi în oala cu pastele, le vrei totusi al dente.

Apuci pealer-ul, sau decojitorul de legume cum îi zicem acas’, și execuți fâșii de dovlecel și morcov. Tip: încearcă să cureți dovlecelul în așa fel încât să eviți partea de mijloc, apoasă și cam cu semințe. Partea „cărnoasă”, cercul exterior, ăla e ce-ți trebuie. Le pui în tigaie și le sotezi. Nu mult, cam 3 minute. Tai roșiile felii și le adaugi și pe ele în tigaie. Încă 3 minute.

Scurgi pastele, păstrând nițică apă. Le pui și pe ele cu legumele, mai adaugi apă, 3-4, hai 5 linguri, ca să legi un semi-sos. La final, niște mărar. Sare, piper.

Gata pe azi. Mâine om vedea.

Un răspuns »

  1. Pingback: Spirale integrale cu fâșii de legume | RookieFood(ie)

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s