Supa de broccoli cu gorgonzola din 5 ingrediente simple

Standard

DSC_3749.NEF

Sau mai bine zis, descoperirea lunii pentru un Rookie obsedat de broccoli de câteva săptămâni încoace. Pentru că da, mai nou broccoli este noua conopidă a anului 2013, sau cel puţin în penuria asta de legume (pentru cine nu ştie, noiembrie-decembrie 2012 au constituit pentru mine perioada cea mai mare consumatoare de conopidă ever existed in my humble life). Dar am senzaţia că n-o să aibă totuşi un succes asemănător pentru că de weekendul ăsta am început să văd spanac proaspăt la un preţ decent în piaţa Obor. Aşa că aşteptati-vă curând la un val de salate raw. Dar până acolo, să vă povestesc de minunea asta atât de simplu de făcut că sincer, mi-e şi ruşine s-o postez…

Se ia una bucată broccoli, se spala sub jet de apă, se desface in florete. Se pune apă la fiert (după ochi, cam 700 ml), cu puţină sare şi când bolboroseşte, se aruncă bucheţelele de broccoli la fiert pentru maxim 3 minute. Separat, se sotează o ceapă galbenă într-o lingură de ulei de măsline. Se adaugă broccoli-ul, se amestecă încă vreo 30 de secunde şi se stinge cu apa în care a fiert leguma. Sau se poate folosi direct supă de legume dacă aveţi la îndemână. După alte 5 minute se pescuiesc buchetele de broccoli şi se blenduiesc bine cu un polonic de supă. Se toarnă rezultatul înapoi în oală şi se presară 100 grame de gorgonzola fărâmiţată. Se omogenizează bine cu telul până se topeşte brânza, cam 2 minute. Se stinge focul şi se papă cu muuultă poftă, căci vă garantez că e de unde!

PS: După clasicul „ewwwww, cum poţi să mănânci chestia aia verde?”, şi iubi-cel-care-detestă-all green stuff a băgat o porţie. Şi asta spune multe, credeţi-mă pe cuvânt. Nu c-aş fi eu mega bucătar ci că supa asta chiar e mega bună.

DSC_3744.NEF

5 responses »

    • Da, nici eu nu înţeleg de ce o refuză când este pur şi simplu un dar divin! Sper ca atunci când oi avea copii, să-i învăt să mănânce cât mai variat şi inclusiv broccoli.🙂
      Combinaţia este genială, însă cred că data viitoare o să încerc cu ceva mai sărat şi mai picant, gen danish blue.

  1. Pingback: Budinca de cartofi cu branzeturi | RookieFood(ie)

  2. Pingback: Supa crema de broccoli si apio (vegan) | RookieFood(ie)

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s