Cartofi copti, umpluti cu broccoli, telemea de oaie si mot de smantana – provocarea Dulce Romanie ianuarie 2013

Standard

DSC_3552.NEF

Acum vreo… x săptămâni (aka, cod pentru „Rookie nu-şi aminteşte”): Chef Rookie citeşte de provocarea Dulce Românie aferentă lunii ianuarie, evident, din greşeală…

Acum vreo 2 săptămâni: Chef Rookie se gândeşte să participe, Dumnezeu ştie din ce motiv de vreme ce reţetele propuse de Măria Sa pot fi executate lejer de copii sub 4 ani;

Acum vreo săptămână: Începe căutatul de idei, reţete, combinaţii. Mai intervine ceva în viaţa personală, Rookie îşi pierde mojo-ul şi odată cu el, cheful de scris. Şi nu numai. Cu toate astea, stocul de legume de prin frigider scade simţitor, deci Rookie merge la cumpărături. Aşa ajunge dl. broccoli acasa la Rookie.

Miercurea trecută: Rookie îşi aminteşte că buna ei prietenă Anti-talent-în-bucătărie şi-a cumpărat o carte intitulată „Potatoes. 100 everyday recipes”. Milogeşte pentru ea, poate poate undeva între pagini s-o regăsi vreo combinaţie yummy şi uşor de executat, aşa… ca pentru Rookies.

Vinerea trecută: Chef Rookie intră în posesia cărţii magice. Începe s-o răsfoiască, mojo-ul revine. Cu toate astea, nu are ingredientele pentru cam nici o reţetă de acolo (sau mai bine zis, iar loveşte lenea). Thank God, îşi aminteşte de dl. broccoli şi-aşa se naşte o idee de papa sănătos.

Acum 2 zile: Chef Rookie se decide clar să participe la provocare şi merge să cumpere cartofi. Da, nu are.

Ieri: Chef Rookie e hotărât să pregătească nişte minunaţi cartofi copţi pe care ulterior să-i umple cu broccoli şi ceva brânzică, nu se ştie încă de care… Detaliile sunt lipsite de importanţă acum şi, anyway, Chef Rookie improvizează pe loc deci orice plan bine stabilit va fi sortit pieirii.

Azi, în jur de ora 13,00: Chef Rookie curăţă sub jet de apă cei 3 cartofi albi, mari, cumpăraţi din piaţa Obor special pentru această ocazie. Nu îi decojeşte şi-i taie pe lung în jumătăţi. Îi unge cu ulei de măsline kalamata şi-i dă la cuptor la foc mic, vreo oră, poate şi mai mult, până se înmoaie. Între timp, curăţă un buchet de broccoli şi-l separă în florete. Le pune la fiert în apă clocotită cu sare cam 3 minute. Le scoate şi le lasă deoparte.

Azi, pe la 2 jumate: Din instinct de Chef, Rookie se mai uită odată pe blogul gazdă al provocării de luna asta şi… surpriză!!! Sau nu… e tipic pentru Rookie: „iar termenul limita este 25 ianuarie 2013”. Rookie nu prea mai are noţiunea timpului lately dar chiar şi în aceste condiţii vitrege are ciudata senzaţie c-a trecut data de 25… Verificare calendar, yup, Rookie e pe lângă. Postează un mesaj edificator pe Feisbuc. Oameni cu creier sar în ajutor şi o anunţă de prelungirea termenului până pe 28. Rookie is back in business.

Azi pe la 3: Chef Rookie scoarte cartofii din cuptor, îi lasă la răcit şi-apoi îi scobeşte c-o linguriţă. Într-un bol, amestecă broccoli-ul tocat cu 60 de grame de telemea de oaie dată părin răzătoare. Umple cartofii cu amestecul de broccoli şi pune câte un moţ de smântână grasă, de ţară, peste fiecare bucată. Dă tava la cuptor pentru încă vreo 20 de minute, timp în care scrie cu drag această postare.

DSC_3531.NEFDSC_3539.NEF

Azi pe la 3 jumate: Chef Rookie face o salată mică de rucola cu oţet balsamic, ulei de măsline kalamata, sare şi piper. Garnitura perfectă pentru cartofii umpluţi. Fuge repede la pervaz şi îşi stoarce creierii pentru cel puţin o poză decentă. Judecaţi voi ca eu ma hodin.

PS: Special thanks to Cătălina.

DSC_3547.NEFDSC_3545.NEF

6 responses »

  1. Chef Rookie, jos palaria!
    Nu stiu unde te-ai ascuns pana acum, de nu am stiut eu de existenta ta, dar ma bucur din suflet ca Dulcea Romanie ne-a intersectat cararile si am ajuns sa te cunosc!
    Nu-ti fa griji pentru intarziere (care de fapt nici macar nu a fost intarziere pana la urma :D), eu iti multumesc pentru minunata reteta si te astept maine la parada🙂
    Te imbratisez cu drag,
    Andra

    • Muahahaha, hai că mi-a plăcut reacţia ta. Ce să zic, everybody wants to know Rookie..🙂 În altă ordine de idei, mă bucur tare mult că blogul meu îţi aduce niţică plăcere şi măcar un zâmbet. Sper să-mi mai calci pragul şi-altă dată!
      PS: Nici nu ştii prin câte stări am trecut în ziua cu pricina, care este 28.. Oricum, a meritat şi până la urmă chiar a fost haios.

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s