Nectarine umplute si mot de bezea

Standard

DSC_1335

Recent m-am apucat să fac niţică treabă şi curăţenie printre poze şi-am dat peste minunatele nectarine umplute pe care le-am facut undeva în septembrie… Ah those were the days… Nush cum sunteţi voi, dar eu abia aştept abundenţa de legume şi fructe de sezon, crescute fără kilele de chimicale necesare coacerii rapide. Aşa că până atunci vă dau idei:

– câteva jumătăţi de nectarine (se pot folosi şi piersici);

– 50 grame de biscuiţi digestivi (dacă nu mă înşel am folosit Grande);

– 2-3 linguri de frişcă lichidă;

– un ou (gălbenuşul separat de albuş);

– jumătate de linguriţă de zahăr pudră;

– o linguriţă de nucă de cocos rasă, deshidratată (mare atenţie în general la fructe şi alte chestii asemenea, să fie deshidratate şi nu confiate, ceea ce se traduce prin adaos destul de mărişor de zahăr, uneori şi 50 %);

– un praf de scorţişoară.

Prepararea este mult prea simplă:

  1. Se taie nectarinele circular şi se desprind rotind jumătăţile în sensuri opuse. Apoi se îndepărtează sâmburele.
  2. Se fărâmiţează biscuiţii digestivi. Cum doriţi: la robot, cu un sucitor, nu contează. Ideea e că nu trebuie pasaţi foarte fin ca să rămână şi ceva textură.
  3. Se amestecă într-un bol biscuiţii cu gălbenuşul, frişca, scorţişoara şi nuca de cocos.
  4. Se bate albuşul spumă tare impreună cu zahărul pudră mai spre final.
  5. Se umplu nectarinele cu amestecul de biscuiţi şi se dau la cuptorul preâncălzit la 180 grade. Se coc până se înmoaie nectarinele.
  6. Se scoate tava şi se pune moţul de bezea peste fiecare nectarină. Se dau din nou la cuptor, se diminuează puţin temperatura şi se coc până se rumeneşte bezeaua.

O să vă placă tare. I know i did.

DSC_1312

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s