5 muffins cu dovleac copt si faina de secara

Standard

DSC_1743

Da, aţi ghicit, dovleacul se întoarce, de data asta într-o mega formulă dulce, numai bună de scos din cuptor în zilele friguroase precum…. azi! Aşadar, vă rog mult de tot, bateţi repejor 1 ou cu 60 grame de zahăr până se albeşte şi se dizolvă cristalele de zahăr. Adăugaţi 55 ml de lapte şi 15 ml de ulei după care încorporaţi 100 gr făină de secară, 5 gr praf de copt şi 1/2 linguriţă scorţişoară. Bateţi bine, nu care cumva s-aveţi cocoloaşe în aluat! La final trântiţi în compoziţie cam 180 gr dovleac copt în prealabil (sau piure de dovleac). De n-aveţi dovleac gata copt, puteţi folosi dovleac crud, dat prin răzătoare şi tras câteva minute la tigaie cu o lingurită de zahăr, până se înmioaie. Umpleţi apoi forme de muffins (eu de data asta mi-am pus la bataie formele de silicon, ele nu necesită ungere cu unt/ulei, făină sau mai ştiu eu ce) cam 3/4 că să aibă loc de crescut. Daţi la cuptorul preîncălzit la 180 grade, circa 15-20 minute sau, ca mine, până trec testul scobitorii.

Sunt prea bune, prea moi, prea dense, prea de mâncat toată tava, mai ales cu gem de afine!

DSC_1740DSC_1746

0083

0084

2 responses »

  1. Pingback: Provocarea 13: Prijitura fara coacece cu branza, ciocolata alba si capsuni | RookieFood(ie)

  2. Pingback: Provocarea 13: Prajitura fara coacere cu branza, ciocolata alba si capsuni | RookieFood(ie)

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s