Salata de cruditati cu iaurt

Standard

De voie, de nevoie, am trecut pe programul salatelor de iarnă…Poate nu la fel de fresh ca bombiţele de vitamine din roşii, spanac, ardei sau mai stiu eu ce vă place la nebunie, însă cred cu tărie că pot deveni o alternativă chiar foarte gustoasă şi mai ales sănătoasă, evitând totodată şi „minunatele” turcisme & co. ce răsar prin supermarketuri odată cu lăsarea frigului. Aşa că, pe parcursul anotimpului rece, vă recomand cu drag să cumpăraţi legume autohtone, care, deşi crescute în seră, sunt mult mai ok decât cele importate şi pompate cu tot felul de chimicale de nepronunţat.

În cazul de faţă, s-a lăsat cu morcov, dovlecel, ridiche albă, puţină ţelină, mărar şi pătrunjel proaspăt tocate şi vreo 3 linguri generoase de iaurt grecesc. Legumele se dau prin răzătoarea mică, cu excepţia dovlecelului pe care l-am executat prin cea mare şi ardeiul verde tăiat cubuleţe. Se storc legumele de suc (care se bea pe ascuns, hihihi) şi se amestecă cu restul ingredientelor, plus nişte sare, piper alb şi un strop de oţet cu merişoare, de la Ikea.

Pentru varianta raw/vegană se înlocuieşte iaurtul cu unul de caju, sau se omite de tot.

Aşa-i că sună bine?

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s