Ficatei de pui sotati cu unt si ceapa

Standard

M-am intors luni de la serviciu chitita sa fac topping-ul de ciocolata alba pentru prajitura mea cu bere Guiness, si cand colo, bucataria ocupata! Bai nene, someone was deflowering my kitchen! This is madness, i say! Desi cred ca miroasea a ficatei de la parter insa eram prea busy sa ma gandesc la cum aranjez nebunia sa arate prezentabil… ‘Nywayz, si ma uit eu chioras la ce se intampla, pe de o parte panicata de haosul ce domnea peste tot, pe de alta parte ganditoare pe sistemul „vaaai ce dragut, da..faci mancare, yey..si totusi eu unde imi topesc ciocolata for my damn cake?” si el ma intreaba „avem unt?”…. Nuuuuuu, n-avem, sunt doar 2 calupuri pe primul raft imediat ce dechizi frigiderul, de altfel, erai acolo cand le-am cumparat…. Si a continuat, de data asta cu ordine: „da si mie rozmarin, cimbru, piper”…. Deep breaths & damage control: am decis sa-l ajut ca sa iasa mai repede din bucatarie.

Pentru asa comfort food, e nevoie de:

– un pachet de ficatei de pui (500 grame) proaspeti (nu congelati!);

– 35 grame unt de 82 % grasime (Lurpak is my fav);

– 300 ml lapte de 3,5 % grasime

– 2 cepe galbene, cat pumnul;

– un varg de lingurita de rozmarin uscat, cimbru si piper negru.

Se spala ficateii in 2-3 ape si se lasa acoperiti cu lapte cel putin 1/2 h, in frigider. Intre timp, se toaca 2 cepe in cubulete si se soteaza in ceva ulei de floarea-soarelui. Se adauga apoi ficateii (bine scursi de lichid), untul si condimentele, se amesteca bine si se acopera tigaia cu un capac potrivit. Ocazional, se intorc ficateii pe toate partile, pana cand sunt bine patrunsi dar nu prajiti. Separat, s-a executat un piure extra-smooth din cartofi, lapte, o nuca de unt, sare si piper alb.

La final, s-a fugit repede cu portia la poza pana au curs bale pe obiectiv. S-a papat cu pofta, in timp ce s-a rasfoit, comentat si analizat noul catalog de la Ikea.

Enjoy!

6 responses »

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s