Placinta cu branza de vaci si merisoare

Standard

Noroc cu venirea frigului in mijlocul verii ca altfel n-aveam sa mai folosesc cuptorul pan’ la toamna…

Noroc ca ma plictiseam intr-o sambata si m-am decis sa folosesc naibii o data pachetul ala de aluat foietaj ce zacea in congelator cam de-o decada…

Noroc ca m-a umplut tata cu kile intregi de branza de vaci de la tara

Noroc c-am avut nitica inspiratie sa combin branza dulce cu o mana generoasa de merisoare, un ou batut, o lingura de nuca de cocos rasa, cam 100 gr de zahar brun, coaja de la 2 lamai

Noroc ca stiam cum sa pegatesc aluatul foietaj, respectiv sa iau fiecare foaie si s-o ung cu unt clarifiat (topit dar nu ars!) , sa postez cate una in mod circular in tava de tarta, pana am acoperit toata suprafata, lasand jumatate din foi pe-afara…

Noroc ca am vazut tehnica lui Jamie Oliver – „folding filo pastry” si asa am turnat compozitia de branza in tava urmand apoi sa aduc marginile inspre centru, acoperind astfel de tot placinta…

Noroc din nou de tata ca mi-a trimis oua de tara cu galbenus adevarat, care s-a trezit napustit cu nesimtire peste placinta inainte de-a fi lasata prada flacarilor…

Noroc c-am preincalzit putin cuptorul, am bagat placinta la foc mic spre mediu si-am lasat-o pana s-a rumenit si mi-a umplut casa de miresme ametitoare…

Noroc ca marea parte a mancat-o barbatul din dotare ca altfel o vedeam depusa pe suncile actuale din dos…

Pofta buna!

5 responses »

    • Multumesc foarte mult! Intr-adevar n-ar fi stricat o sectiune insa n-a fost chip :)) Imi pare rau, am notat insa si voi incerca pe viitor sa includ si poze „din interior”.
      In ceea ce priveste postarea de comment-uri, multumesc pentru depistarea problemei, o sa ma ocup de asta🙂 Din pacate sunt cam noua in materie de blogging (stiu ca asta nu e o scuza) si inca bajbaiesc optiunile.

    • Of Doamne, jur ca n-o sa mai fac greseli de-astea existentiale sa nu postez si sectiune…deja too many complaints on the matter…Pot insa declara cu mana pe inima, si va rog sa ma credeti ca arata si mai bine pe dinauntru: crema de branza aburinda cu merioase hidratate..’t was yumm !!!

  1. Pingback: Provocarea 5: Plăcintă cu broccoli, conopidă romanesco și 3 feluri de brânză | RookieFood(ie)

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s