Cartofi noi la cuptor

Standard

How can you not love them?

Cam asta ma intreb cand mai aud replici de genul „da’ cartofii ingrasa”… In primul rand, who the fuck cares? Doi la mana, ar trebui sa mananci un sac zilnic ca sa se intample asta. Deci nu, contrar asteptarilor, cartofii nu ingrasa decat daca sunt preparati in anumite feluri (in speta prajiti intr-un kil de ulei) sau atasati unor combinatii fatale (de pilda clasica friptura cu cartofi, eventual si paine); ei sunt defapt legume fabuloase, pline de nutrienti potriviti corpului, in special cei marunti de inceput de vara.

Cam asa i-as putea caracteriza si pe cei din imagine: gustosi,  plini de personalitate. Am abuzat de ei din plin anul asta, in special preparati simplu, la cuptor, cu ceapa rosie, ciuperci champignon, cu ceva dovlecei si/sau ardei rosu. I-am spalat bine si i-am fiert in coaja  inainte de a-i baga la cuptor, cat sa se patrunda, apoi i-am alaturat altor legume si i-am smotocit cu ulei de masline, sare, piper, usturoi si alte alea (a se citi: ba pesto verde, ba rozmarin, ba niste boia iute si o lingurita de pesto rosu, ba cu tarhon si marar, ba chimen…si lista-i lunga rau). Cuptor preincalzit, foc mediu, amestecat in tava cam la 20 de minute, sunt gata cand s-au rumenit de-ti lasa gura apa. Rauri, cascade, poate cat sa incapa intr-o mare, una mica, Marea Neagra sa zicem.

Pofta buna! Nu de alta dar tocmai am o sarja la cuptor si e rost de-o prima intoarcere.

One response »

  1. Pingback: Experiență personală: câteva lucruri utile pentru sănătate | RookieFood(ie)

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s