Si noi ce mai mancam?

Standard

                                                       Foto: Andy Council – ‘Junk Food Vertumnus’;

                                                       http://www.hypixel.co.uk/andycouncil/andycouncil_lotsofstuff_33.html

„Daca ar fi sa citesc etichetele, apoi nu mai mananc nimic!” sau „Daca ar fi asa, nu mai mananc nimic?” sunt frazele pe care daca le mai aud mult, probabil o sa surzesc…. M-am saturat atat de tare de oameni ignoranti care nu sunt in stare sa deschida naibii odata ochii la niste lucruri elementare… De  unde lenea asta notorie si prostia asta crasa? De ce nu vor oamenii sa consitientizeze ca toate chimicalele din alimente chiar dauneaza destul de grav sanatatii?

Vorbeam zille trecute cu o doamna (deci nu o pustoaica ci o femeie in toata regula) care sta la tara, are vaca si gaini care le creste natural, in batatura proprie si care vroia mai degraba sa manance cremwusti decat ouale sau laptele gras de la vaca pentru ca era la dieta… What’s wrong with this picture??? Si cand am inceput sa-i povestesc vesnica placa cu chimicale=imbolnavire, raspunsul nu a intarziat sa apara: daca ar crede in toate asta, ce s-ar face ea ca nu ar putea sa mai manance nimic! Mai bine nu mai citeste etichetele!

Concluzia: Ceva (nu stiu inca ce, ignoranta, tampenie, lene, prostie, dezinteres sau sa fie oare indoctrinare ?) ne indeamna sa nu dam importanta acestei probleme si tare mi-e teama ca in aceste conditii, nimic nu se va schimba. De ce ar produce Danone iaurt din 100 % lapte daca dragii consumatori il papa linistiti asa cum e actualmente, fabricat din prafuri si zer (si de-ar fi numai asta…)? Economia de piata isi va face in continuare treaba, corporatiile vor incasa in continuare miliardele mult visate pe spinarea sanatatii noastre, care odata deteriorata, face loc altor miliarde aduse de noile medicamente dezvoltate „special” pentru intampinarea problemelor… My question is: WERE DOES IT END? Poate la cimitir…

You are what you eat! – asta e sloganul meu mai nou, si stiti ce, it fits perfectly ! Pentru cei rataciti, iata o harta de ajutor:

                                                  Sursa: http://pinterest.com/pin/85779567872796091/

2 răspunsuri »

    • I saw it, mi-a placut pasajul „este foarte la moda sa fii nemultumit de orice si sa critici tot ce e in jurul tau, eventual sa incerci sa darami prin criticile tale sau atitudinea negativista constructiile bune si pozitive ale oamenilor care inca mai cred in lucruri bune”. Mereu exista sentimentul asta de „uite o oaie ratacita, hai s-o intoarcem inapoi la turma” pe care din pacate il au multi indoctrinati. Imi „place” insa cand intalnesc oameni care nici macar nu vor sa asculte sau sa inteleaga posibilitatea expusa de tine, tocmai pentru ca e total diferita de convingerile lor proprii si personale. Sunt satula de vesnicele replici la discutiile interminabile din categoriile „Roamnia-tara de cacat”; „Emigrarea in alta tara e singura solutie”; „Pai daca as citi eticheta n-as mai manca nimic”; „Da’ de ce sa renunt la x sau y ca doar n-a murit nimeni din asta” si lista poate continua pana stric tastatura…

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s