Aceeasi prajitura dar cu ciocolata

Standard

Cred ca e deja a treia oara cand fac o prajitura si folosesc reteta 8 sau 16 cum o numesc eu (8 linguri de zahar, 8 de faina, 8 de ulei, 8 de lapte, juma’ de plic praf de copt, 2 oua; sau varianta dubla) dar inca nu ma pot satura de ea. Mi se pare cel mai banal aluat de baza existent pe Terra, pe care orice Rookie e in stare sa-l faca indiferent de cultura culinara din posesie… Si combinatiile de gusturi finale este infinita: cu fructe proaspete – cirese, visine, prune, caise; fructe uscate, nuci, alune, fistic sau chiar toate astea combinate… ce sa mai, o feerie de arome dupa cum te taie capul. Pe mine m-a apucat nebunia intr-o seara cand aveam chef sa gatesc ceva rapid si dulce, asa ca in mai putin de 10 minute, prajitura-minune era in cuptor, lafaindu-se la caldura in noua forma de silicon. Asadar a fost un experiment 2-in-1: inaugurare de jucarie-noua-de-bucatarie si dezmat culinar cu ciocolata… what more can u ask for?

Am pus in ea cam ce-am gasit prin amicul meu the-frigi: cam jumatate de tableta de ciocolata amara maruntita la cutit, 0 mana generoasa de merisoare confiate, 2 linguri de esenta de rom si in loc de 8 linguri complete de lapte am pus doar 6, restul de 2 fiind cu whisky. Cam asta a iesit:

Din pacate forma nu s-a mulat perfect din cauza ciocolatei  care s-a lasat la fund (blestemat fii tu Newton si-a ta gravitatie de cacao) dar garantez ca s-a ras repejor din farfurie, in special cu un pahar de lapte rece alaturi.

Pofta buna!

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s