Paste integrale cu chestii verzi

Standard

De ceva timp Rookie tot viseaza sa gateasca „za best pasta dish ever” fara a se limita la vesnicele bolognese si carbonara….plus ca, mai nou, Rookie nu prea mai consuma carne si daca o papa, clar nu cu paste. Asa ca intr-o frumoasa zi, Rookie, crescut mare si devenit Chef Rookie, a decis sa se perfectioneze in arta gatirii pastelor in diverse combinatii, care mai de care mai inedite, cu multe legume aferente. In acest context, a executat brusc  – a se citi „cumparat” – un borcanel de pesto verde, unul de capere si unul de usturoi marinat in ierburi aromatice. Happy de noile achizitii, Chef Rookie ajunse acasa si alinie o ceapa, un dovlecel, 100 grame de paste integrale, 3-4 ml ulei de masline extra-virgin3 catei de usturoi marinati, o lingurita de capere, o lingurita de pesto, 5 masline kalamata (la care a scos samburele) plus niste sare si piper. De mentionat ca ideal e a se cumpara maslinele intregi si a se „desamburi” acasa, sunt mai aromate si mai sanatoase asa!

Chef Rookie invatase de curand de la Jamie Oliver reteta de baza a pastelor, asa ca repejor a pus-o in aplicare: tigaie la incins, ulei de masline, prima data usturoiul la scaldat, apoi caperele, apoi ceapa, apoi dovlecelul. Toate astea le-a sotat frumusel pana cand au devenit aurii. Meanwhile, Chef Rookie a fiert pastele al-dente, cu putina sare. Apoi a turnat pastele bine scurse in tigaie si le-a mai sotat un pic, a pus maslinele si sosul pesto si-a potrivit de sare&piper. Inca 2-3, hai 4 miscari de-alea smechere din incheietura si  reteta fu gata de papaceala. N-a fost rau, da’ nici perfect, asa ca Chef Rookie has to get back to the drawing board.

Pofta buna!

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s