Cartofi copti

Standard

Pentru ca e iarna si pentru ca imi plac la nebunie cartofii (nu ca astea ar fi considerate scuze viabile) am decis sa va impartasesc o reteta de cartofi copti mega-yummy si foarte simplu de facut. Mai exact, curatam, spalam si taiem transversal – in 4 – cartofi rosii dupa pofta inimii (sau a stomacului). Ii punem la fiert in apa cu sare si-i lasam acolo pana se inmoaie. Cand sunt aproape fierti, ii scoatem din apa si-i punem intr-un vas numa’ bun de cupor, in cazul meu, yena. Turam peste ei o lingurita de ulei + condimentele preferate si scuturam vasul astfel incat sa fie toti acoperiti de acest amestec. De preferinta, a nu se folosi ustensile pentru a amesteca in vas intrucat stricam forma cartofilor (devin mai mushy, ceea ce mie personal, nu-mi place). Inainte de a baga vasul in cuptor, mai adaugam in el ceva din apa in care au fiert cartofii, cam de un deget adancime. Ea va ajuta cartofii sa se faca mai steamy-like si sa nu se prinda de vas. Se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana lichidul scade de tot, in speta cam 20-30 de minute. In timpul procesului, se mai agita cate putin vasul, pentru a ne asigura ca nu se prind.

Ultima data am folosit niste masala pentru legume, alta data niste boia de ardei si praf de ghimbir dar combinatiile de condimente pot fi infinite si dupa bunul plac.

Perfecti si pentru caserola de serviciu🙂

Pofta buna!

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s