Paste cu nuca

Standard

Am ajuns la concluzia ca preparatele cele mai bune contin defapt un minim de ingrediente, de regula de buna calitate. Asta e si cazul pastelor cu nuca, un deliciu pe care mi-l amintesc din copilarie, cand il degustam cu mare pofta in special in postul Craciunului. Aroma nucilor putin coapte, dulceata zaharului si moliciunea pastelor ajungea sa fie mereu garantia succesului pentru o cina yummy si fara mari batai de cap.

M-am decis sa repet experimentul si acum pentru cei dragi, asa ca am aliniat cam 200 grame de paste (se pot folosi orice fel de forme) cu 50 grame de nuca macinata, o bucatica de unt (de peste 80 % grasime), zahar brun dupa ochi + gust si-un praf de scortisoara. Untul se poate inlocui desi nu recomand in nici un caz margarina dar pentru cei care tin post, cel mai eficient si healthy-like este eliminatul din reteta.

Pastele le-am fiert dupa metoda mea adica la foc mic-mediu pana sunt aproape fierte, apoi acoperite cu un capac si focul stins pana sunt crescute si gustoase. In reteta asta imi plac chiar un pic over-cooked pentru ca devin sticky si astfel nuca se lipeste mai bine de ele. Nuca la randul ei se da la cuptor imediat dupa decojire, cam 15-20 minute, depinzand de cat de vechi/verzi sunt, iar odata racite, se „masinaresc” dupa disponibilitatile tehnologice, poate fi blender, masina de tocat sau ciocan🙂.

Odata pastele scurse bine, se amesteca intr-un bol toate ingredietele potrivind cantitatile de zahar sau condimente, daca este cazul:

Reteta  se poate adapta dupa pretentii: nucsoara, cuisoare, poate chiar un pic de anason stelat, vanilie, rom sau alt troscau aromat, coaja rasa de portocala sau mandarina, poate fi mai apoasa folosind apa in care au fiert pastele sau mai scazuta, rumenita in cuptor… you name it. Tine de chef si de imaginatie, asa ca sugerez auto-provocarea.

Pofta buna!

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s