Supa crema de legume

Standard

Supa asta mi se pare perfecta de speriat frigul de afara si a face buna dreptate toamnei pline de legume bogate in vitamine. Asadar, dupa o saptamana relativ plina la birou, nimic nu putea fi mai relaxant decat o mica incursiune in piata Obor, asa, ca de sambata dimineata. Horrible saturday traffic & no parking spaces set aside. Ideal ar fi sa mai mergi cu cineva la piata Obor, ca eventual persoana aia sa ramana in masina (pe care si-asa o lasi pe avarie) si sa o poata muta in caz de forta majora. Deci s-a retinut, sambata dimineata e haos in zona aia, degeaba exista parcarea de langa piata (care oricum e mereu plina ochi si nenea care pazeste intrarea iti face semn „discret” to move along) si cea subterana (care e mega stramta si daca esti chior asa ca mine nu poti parca in veci, ca sa nu mai zic, again, de aglomeratie). In rest totul e frumos, tarabele pline de fructe si legume de toate culorile, formele si felurile, ba chiar e pacat sa nu te umpli cu de-ale gurii. La mine n-a fost lunga lista: radacinoase, dovlecei, ardei galbeni, verdeturi si struguri. Al meu a ochit doar niste prune uscate pe care le-a savurat, evident, in masina, mozolind bine volanul, ca si-asa parea cam curat… No comment. Dupa piata, indurat traficul inapoi acasa si drept sa spun, parca azi intre Obor si Romana, a tunat si i-a pus la volan pe toti imbecilii care iti taie fata. Again, no comment, cruce mare la Cel de Sus cand ajuns in parcare.

Ce-a fost mai greu a trecut, asa ca ce urmeaza e floare la ureche: un morcov mare, 2 pastarnaci, 2 radacini de patrunjel, un gogosar mare si o ceapa galbena asemenea, un dovlecel potrivit si un lujer de telina fac pool-party in cam 2 litri de apa. Lesne de zis ca totul se transeaza la limita lenii, cam ca mai jos:

 Se fierb bine si acoperit iar cand sunt gata, se transforma in crema la blender. Sare si piper dupa gust. Pentru mine, s-a executat cu un pic de usturoi pisat si cateva rondele de paine de secara cu susan de la Ikea.

Pofta buna!

One response »

  1. Pingback: Casserole/Budinca cu spirale de porumb si conopida romanesco | RookieFood(ie)

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s