Ciuperci proaspete cu sos de smantana

Standard

Miercuri seara, tarzior (ora 21.00…deci numai buna de lenevit), obligatia ca maine sa pap proteine, o punga de ciuperci proaspete cumparate in vichend din Kaufland zaceau in frigider….Cam astea sunt datele problemei. Solutia: gatim ceva simplu, usor, yummy si gata in maxim 15 minute.

O ceapa medie si un ardei verde-portocaliu (ha! v-am spart la faza asta..ideea e ca nu puteam spune „verde” ca in poza se distinge portocaliu:)) se toaca si se calesc in exact 5 ml ulei (acest exact vine ca urmare a unui set de lingurite de masurat din plastic, achizitionate cu mare fast din Ikea). Intre timp, se spata si se curata ciupercile (cam 250 grame), se taie rondele nici foarte subtiri dar nici in 4 chunks. Cand ceapa si ardeiul sunt moi, adaugam ciupercile si acoperim cu un capac intrucat ele isi lasa apa si se inabuse frumos in zeama proprie si personala. Mai amestecam din cand in cand iar in momentul in care constatam ca s-a dus apa, stingem focul. Sosul de smantana (smantana, usturoi, marar, patrujnel, sare) se adauga numai dupa ce focul este stins, amestecand usor cu legumele fierbinti, ca sa nu se branzeasca (bine…un factor important in acest caz este si calitatea smantanii, cu cat mai naturala si mai grasa cu atat mai buna, eu insa cumpar de 12 % grasime si nu prea am avut probleme). Rezultatul:

Pofta buna!

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s