Roast-mania (in traducere, obsesia pentru friptura perfecta)

Standard

De cateva luni am si eu o mica (?) obsesie: friptura la cuptor (de regula de pui) cu legume perfecta. In primul meu post am mentionat ceva de o varianta imbunatatita a fripurii de pui la punga, asa ca, back by popular demand: friptura de pui la cuptor cu (muuuulte) legume.

Practic se pot pune orice legume va plac, pentru subsemnata au fost dupa cum urmeaza: una ceapa marisoara felii, doi morcovi rondele, doi ardei, cativa cartofi mici si doi dovlecei medii taiati cuburi, o rosie feliata, mirodenii (doar piper si boia de data asta) si supa in care a fiert putin puiul inainte.

Asamblam frumos friptura-to-be, avand grija ca puiul sa nu fie asezat efectiv pe pat de legume, ci sa fie pus primul in tava, apoi adaugate legumele printre ciocanele, ca altfel carnea se va usca.

Se da cu succes la cuptorul preincalzit si se lasa cam 2-3 ore la foc mediu (dureaza mai mult decat cel la punga inrucat erau multe legume si supa trebuie sa scada bine). Nu se acopera cu folie sau cu orice altceva (take it from me, care am acoperit vasul cu o folie de aluminiu pana a inceput sa dea supa pe dinafara…ooopsie…). La final arata cam asa:

And PS: it was tasty!

Hai zi ceva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s